Στις επαγγελματικές εκτυπώσεις μεγάλη σημασία για το αποτέλεσμα, διαδραματίζουν τόσο τα είδη επαγγελματικών ψηφιακών εκτυπωτών που θα επιλέξετε όσο και η ποιότητα των  υλικών που χρησιμοποιείτε. Άλλωστε, ακόμα και σε μια εποχή όπου η προσοχή του κοινού και των επιχειρήσεων στρέφεται όλο και περισσότερο στον ψηφιακό κόσμο, η εκτύπωση δεν έχει χάσει ούτε τη χρησιμότητά της, ούτε τη γοητεία της.

Λίγα πράγματα λένε περισσότερα για τη σοβαρότητα και τον επαγγελματισμό μιας επιχείρησης από την ποιότητα των εκτυπώσεών της – κι αυτή είναι άρρηκτα δεμένη με τα είδη επαγγελματικών ψηφιακών εκτυπωτών που επιλεγεί να χρησιμοποιεί!

 

Τα κορυφαία είδη επαγγελματικών ψηφιακών εκτυπωτών και τα οφέλη τους για την επιχείρησή σας

Για να είστε σίγουροι ότι θα βρεθείτε (και θα παραμείνετε!) στην κορυφή των προτιμήσεων των πελατών σας, είναι σημαντικό να δώσετε σημασία στα είδη επαγγελματικών ψηφιακών εκτυπωτών που επιλέγετε. Παρακάτω λοιπόν θα εξετάσουμε τα 4+1 κορυφαία είδη επαγγελματικών ψηφιακών εκτυπωτών, αλλά και πώς μπορούν να σας ωφελήσουν!

 

1. Εκτυπωτές UV – το μέλλον της ευέλικτης εκτύπωσης

Ξεκινώντας με ένα από τα επαναστατικότερα είδη επαγγελματικών ψηφιακών εκτυπωτών για τα δεδομένα του χώρου, οι εκτυπωτές UV πραγματικά αλλάζουν τους κανόνες της εκτύπωσης.

Χρησιμοποιώντας υπεριώδη ακτινοβολία για να στεγνώσουν το μελάνι κυριολεκτικά κατά τη διάρκεια της εκτύπωσης, επιτρέπουν πολύ ανθεκτικά αποτελέσματα σε πληθώρα υλικών, όπως πλαστικό, μέταλλο, ή ακόμα και γυαλί.

Αυτό τους καθιστά ιδανικούς για πολλές και διαφορετικές εφαρμογές, συμβατικές και μη, όπως για παράδειγμα το branding προϊόντων και εταιρικών δώρων.

 

2. Εκτυπωτές ρολού – για εκείνες τις περιπτώσεις όπου το μέγεθος μετράει

Από banners και αφίσες μέχρι πινακίδες, επιγραφές και ταπετσαρίες, οι UV εκτυπωτές ρολού είναι η ιδανική επιλογή για όλες της ανάγκες εκτύπωσης μεγάλου μεγέθους που μπορεί να έχετε.

Οι εκτυπωτές ρολού καταφέρνουν να παρέχουν εκτυπώσεις υψηλής ποιότητας αποτελεσματικά και αποδοτικά, ακόμα και σε projects που απαιτούν μεγάλους όγκους εκτυπώσεων. Εκτός αυτού, παρέχουν μεγάλη ευελιξία σε μελάνια και υλικά εκτύπωσης.

Αν χρειάζεστε λοιπόν είδη επαγγελματικών ψηφιακών εκτυπωτών στα οποία να μπορείτε να βασιστείτε για αποτελέσματα πολύ καλής ποιότητας, σε μεγάλους όγκους και μικρούς χρόνους, οι εκτυπωτές ρολού είναι η ιδανική επιλογή για την επιχείρησή σας.

 

3. Εκτυπωτές flatbed – εκεί που η ευελιξία συναντά την ποιότητα

Τα είδη των επαγγελματικών ψηφιακών εκτυπωτών όμως δεν σταματάνε στους εκτυπωτές ρολού! Αν έχετε projects που απαιτούν εκτύπωση απευθείας πάνω σε σκληρά και δύσκαμπτα υλικά ένα από τα καταλληλότερα είδη επαγγελματικών ψηφιακών εκτυπωτών είναι οι  flatbed. Πρόκειται για μια επιλογή που θα σας λύσει τα χέρια.

Από ξύλο μέχρι και ακρυλικό, οι εκτυπωτές UV flatbed τυπώνουν τα σχέδιά σας πάνω σε μια πληθώρα διαφορετικών υλικών και υπόσχονται υψηλή ποιότητα και ευκρίνεια και ζωντανά χρώματα, ενώ ταυτόχρονα είναι αρκετά αποδοτικοί και οικονομικοί στη χρήση τους.

Μερικές από τις συχνές εφαρμογές των εκτυπώσεων με εκτυπωτές flatbed είναι οι πινακίδες και οι επιγραφές πάνω σε δύσκαμπτα υλικά, αλλά και οι πιστές αναπαραγωγές έργων τέχνης.

 

4. Εκτυπωτές υφασμάτων – επανάσταση στο χώρο της μόδας και του υφάσματος

Ανάλογα με τα υλικά, τα μελάνια και τα σχέδια που θέλετε να χρησιμοποιήσετε, η εκτύπωση σε ύφασμα μπορεί να έχει ιδιαίτερες δυσκολίες. Οι εκτυπωτές για υφάσματα λοιπόν έρχονται να δώσουν απάντηση σε προβλήματα που οι επαγγελματίες του χώρου προσπαθούν να λύσουν εδώ και δεκαετίες.

Χρησιμοποιώντας εξειδικευμένα μελάνια καταφέρνουν να παράγουν αποτελέσματα υψηλής ποιότητας, ζωντάνιας και ευκρινείας, τα οποία παράλληλα είναι εύκαμπτα, ανθεκτικά και μαλακά στο άγγιγμα.

Δεδομένου του ότι επιτρέπουν τη χρήση οικολογικών μελανιών και υλικών εκτύπωσης, μάλιστα, τα είδη επαγγελματικών ψηφιακών εκτυπωτών για υφάσματα έχουν δώσει νέα πνοή στο χώρο της βιώσιμης και οικολογικής μόδας.

 

+1. Εκτυπωτές eco-solvent – η χρυσή τομή μεταξύ αποτελεσματικότητας και βιωσιμότητας

Όροι όπως περιβαλλοντική συνείδηση, οικολογική ευθύνη και βιωσιμότητα γίνονται μέρα με τη μέρα όλο και πιο σημαντική στην αγορά, καθώς καταναλωτές και επιχειρήσεις στρέφονται προς προϊόντα και brands που ενεργά προσπαθούν να είναι φιλικά προς το περιβάλλον.

Αν λοιπόν θέλετε να αναβαθμίσετε το brand image σας και να δώσετε στο κοινωνικό πρόσωπο της επιχείρησής σας μια οικολογική διάσταση, επιλέξτε είδη επαγγελματικών ψηφιακών εκτυπωτών όπως  οι  eco-solvent.

Χωρίς να χρειάζεται να θυσιάσουν ποιότητα, αποτελεσματικότητα ή ακόμα και κόστος, οι ψηφιακοί εκτυπωτές eco-solvent παράγουν εντυπωσιακές εκτυπώσεις υψηλής ευκρίνειας, οι οποίες μάλιστα είναι ιδιαίτερα ανθεκτικές και κατάλληλες τόσο για εσωτερικούς, όσο και για εξωτερικούς χώρους.

 

Επιλέξτε τα κατάλληλα είδη επαγγελματικών ψηφιακών εκτυπωτών για την επιχείρησή σας και αναβαθμίστε τα προϊόντα και τις υπηρεσίες σας!

Στον κόσμο των εκτυπώσεων, κάθε project έχει τις δικές του ιδιαίτερες ανάγκες και απαιτήσεις – και γι’ αυτό, όπως είναι αναμενόμενο, απαιτεί και ιδιαίτερα είδη υλικών, εργαλείων και εκτυπωτών.

Επιλέγοντας τα κατάλληλα είδη επαγγελματικών ψηφιακών εκτυπωτών για τη επιχείρησή σας επενδύετε ουσιαστικά στο μέλλον και την ανάπτυξή της. Όχι μόνο εξασφαλίζετε εκτυπώσεις της υψηλότερης δυνατής ποιότητας, αλλά δίνετε στη δουλειά σας τη δυνατότητα να τραβήξει τα βλέμματα του κοινού και να κερδίσει τις εντυπώσεις.

Αξιοποιήστε λοιπόν το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα που σας παρέχουν τα σωστά είδη επαγγελματικών ψηφιακών εκτυπωτών, εδραιωθείτε στην αγορά σας, και δείτε την επιχείρησή σας ν’ ανθίζει!

Αν θέλετε να εξερευνήσετε καλύτερα τα διαφορετικά είδη επαγγελματικών ψηφιακών εκτυπωτών, αλλά και το πώς μπορούν να σας βοηθήσουν να αναπτύξετε την επιχείρησή σας, διαβάστε περισσότερα στο blog ή τις συχνές ερωτήσεις της Chameleon Graphics.

Ή, ακόμα καλύτερα, επικοινωνήστε μαζί μας και οι εξειδικευμένοι τεχνικοί μας θα λύσουν κάθε σας απορία!