Άμστερνταμ, Δεκέμβριος 2020

Η Mimaki Europe, κορυφαίος κατασκευαστής εκτυπωτών inkjet μεγάλου μεγέθους και κοπτικών, ανακοίνωσε ότι η European Digital Press Association (EDP) απένειμε το βραβείο «Best Roll-to-Roll printer έως 170 εκατοστά» στη Mimaki για τον LED-UV εκτυπωτή UJV100-160.

Το βραβείο συμπίπτει επίσης με την επίσημη εμπορική κυκλοφορία αυτού του υψηλής ποιότητας και παραγωγικότητας εκτυπωτή στην ευρωπαϊκή αγορά αυτόν τον μήνα. Πολλές από τις δυνατότητες που καθιστούν τον UJV100-160 οικονομικά αποδοτικό, αξιόπιστο και εύχρηστο, αποτέλεσαν βασικούς παράγοντες για να επιλεχθεί ο εκτυπωτής για το βραβείο από τους κριτές της EDP.

Η Τεχνική Επιτροπή της EDP σχολίασε σχετικά: «Η Mimaki προσφέρει μια συσκευή σε προσιτή τιμή με ταχύτητα εκτύπωσης UV έως 23m2/h. Αυτός ο εκτυπωτής δεν προσφέρει μόνο CMYK, αλλά έχει επίσης τη δυνατότητα εγκατάστασης λευκών μελανιών και βερνικιού, ενώ το νέο καινοτόμο σύστημά του βοηθά στη διατήρηση της ποιότητας, λόγω του αυτόματου ελέγχου της τοποθέτησης κουκίδων και του «βήματος» της τροφοδοσίας του υλικού- ένα από τα πιο κοινά σφάλματα στην inkjet εκτύπωση. Ο UJV100-160 είναι σίγουρα ένας εξαιρετικός εκτυπωτής, ο οποίος συμπεριλαμβάνει πολλά χαρακτηριστικά της προηγμένης τεχνολογίας UV της Mimaki σε προσιτή τιμή».

UJV100-160

Ο UJV100-160 ανήκει στους UV εκτυπωτές ρολού και είναι συμβατός με μια μεγάλη ποικιλία υλικών, όπως αυτοκόλλητο καθρέπτη, ύφασμα και μη επιστρωμένα υλικά, επιτρέποντας στους κατασκευαστές επιγραφών να παράγουν ένα ευρύ φάσμα εφαρμογών υψηλής αξίας, όπως αφίσες, POP, SEG, αυτοκόλλητα και διακόσμηση βιτρινών. Ο εκτυπωτής διαθέτει δύο νέες κεφαλές εκτύπωσης και τη νέα δυνατότητα DAS (Dot Adjustment System). Η DAS αυτοματοποιεί τη συμβατική τοποθέτηση κουκκίδων (θέση κουκκίδας και διόρθωση τροφοδοσίας) για την μέγιστη ποιότητα εικόνας, εξοικονομώντας χρόνο στους χειριστές και μειώνοντας τα χειροκίνητα σφάλματα.

Ο UJV100-160 εκτυπώνει με μέγιστη ταχύτητα 23m2/h με μελάνι UV, VOC-free (Volatile Organic Chemicals), για περαιτέρω αποδοτικότητα χρόνου. Αυτό το μελάνι είναι φιλικό προς το περιβάλλον και στερεοποιείται αμέσως μετά την εκτύπωση, εξαλείφοντας τον χρόνο που απαιτεί ένα μελάνι με βάση το νερό για να στεγνώσει. Η εφαρμογή είναι επομένως δυνατή αμέσως μετά την εκτύπωση, μειώνοντας τον χρόνο παραγωγής και επιτρέποντας στους εκτυπωτές να παραδίδουν προϊόντα σε πολύ σύντομες προθεσμίες.

«Ο UJV100-160 είναι μια ευέλικτη και αποτελεσματική λύση για τους κατασκευαστές επιγραφών που θέλουν να εμβαθύνουν στην εκτύπωση UV και να διαφοροποιήσουν τις προσφορές τους», δήλωσε ο Ronald van den Broek, Γενικός Διευθυντής Πωλήσεων της Mimaki Europe. «Είμαστε εξαιρετικά περήφανοι που η ποιότητα και η παραγωγικότητα αυτού του εκτυπωτή έχει αναγνωριστεί από την EDP και είμαστε ενθουσιασμένοι που κυκλοφόρησε στην αγορά αυτό το μήνα, παρέχοντας στους πελάτες μας άλλη μία καινοτόμο λύση που έχει σχεδιαστεί για να τους βοηθήσει να αυξήσουν την ανταγωνιστικότητά τους».